Presse

Showet
Presse
Billeder
Videoklip
Kontakt
Links
 

Ekstrem Cykel show præsenterer:

Underholdning for hele familien.

Oplev noget af det vildeste inden for cykelsporten: Bike Trial eller cykel Trial. Det er en gren inden mountain bike, men sporten køres på 2 størrelser cykler, en som en mountainbike og en cykel på størrelse med en BMX. Trial cyklen kan med køreren på ryggen bruges til at springe over personer, rundt på biler og hvad der ellers måtte stå i vejen. Sportsgrenen går ud på at passere forhindringer, uden at røre jorden. Forhindringerne kan også være paller, træ, sten eller kasser i forskellig højde.  Cykel Trial er en DM diciplin, hvor man gennemkører en række sektioner, og en dommer giver strafpoint. Køreren med færrest strafpoint vinder.

Se pressemeddelelserne for showene.  Trial stunt show   BMX show Jylland/Fyn. (klik på linien).

Historien:

Steven Spielbergs film "E.T." der trak tårer ud af millioner øjne for 15 år siden introducerede også BMX-cyklen i Europa og Danmark. Kort efter skød mange jordbaner op rundt om i landet. De danske børn fik BMX'ere og en del af dem begyndte at køre løb på banerne. Hurtigt fik baneløb et supplement, og tv fra USA viste, at cyklerne også kunne bruges til helt andre ting.

Således gik det også for nogle drenge i Viborg. Efter flere opnåede flotte DM-resultater, gik en række af drengene sammen om at danne en lille klub med BMX FREESTYLE for øje. Klubben kom til at hedde VIBORG FREESTYLE TEAM og bestod fra starten af 7 drenge, hvoraf 2 hurtigt faldt fra igen. Året var 1987.

Showet arbejder målrettet med at skabe et underholdende show for hele familien, med gys og grin, tricks der lignede en masse, drama og muntre indslag. Til at kæde hele showet sammen tog teamet selv en konferencier med rundt, der lagde op, underholdte, og fortalte i et almindeligt sprog, som alle kunne forstå.

Showet har gennem tiden deltaget med BMX cykel mange forskellige steder, Jørgen de Mylius afholdt engang ”talentchancen” på en Storebæltsfærge. En diskoteksscene er ikke særlig stor, men med lidt held kan der hoppes og springes alligevel. Det er lidt specielt at cykle kl. 2 om natten. Senere var 3 kørere med i ”ud af skabet” på DR 1. Teatersalen i Ishøj dannede rammen om udsendelsen, med Ole Erling som kapelmester. BMX kørerne vandt den første runde og var med i finalen. ” – En oplevelse at prøve det ”.  

Med tiden har der været mountainbikes og løbehjul med i showet. Nu er showet rendyrket trial eller forhindringskørsel.

I 2005 er der taget en helt ny specialtrailer i brug, som udgangspunkt for de vilde stunts og halsbrækkende tricks. Den har platforme i forskellig højde, og der springes over store afstande. Showet viser det ypperligste en cykel kan præstere, dette er noget andet end at cykle til bageren efter morgenbrød.