Tommy show

Showet
Presse
Billeder
Videoklip
Kontakt
Links
 

Pressemeddelelse:

BMX show præsenterer:

Underholdning for hele familien.

Showet indeholder både BMX og Trial cykler. Balance, hop og baglæns kørsel på BMX cyklen, mens Trial cyklen bruges på paller og den specialbyggede trailer, hvor der er platforme i forskellig højde. Da nogle af øvelserne på trialcyklen er ekstrem hårde og anstrengende, er det nødvendigt at skifte til BMX øvelserne ind imellem. Både BMX cyklen og Trial cyklen ligner hinanden, men har en del forskelle, oplev dem selv til et show.

Se en cykel anvendt på mange alternative måder: Bike Trial eller cykel Trial. Det er en gren inden mountain bike, men sporten køres på 2 størrelser cykler, en som en mountainbike og en cykel på størrelse med en BMX. Trial cyklen kan med køreren på ryggen bruges til at springe over personer, rundt på biler og hvad der ellers måtte stå i vejen. Sportsgrenen går ud på at passere forhindringer, uden at røre jorden. Forhindringerne kan også være paller, træ, sten eller kasser i forskellig højde.  Cykel Trial er en officiel DM diciplin, hvor man gennemkører en række sektioner, og en dommer giver strafpoint. Køreren med færrest strafpoint vinder.

BMX cyklen laver balance tricks, akrobatik og spring over personer. Hop, spring og underlige benstillinger er det som BMX cyklen er god til. Hoppe i sjippetov, 

Historien:

Steven Spielbergs film "E.T." der trak tårer ud af millioner øjne for 15 år siden introducerede også BMX-cyklen i Europa og Danmark. Kort efter skød mange jordbaner op rundt om i landet. De danske børn fik BMX'ere og en del af dem begyndte at køre løb på banerne. Hurtigt fik baneløb et supplement, og tv fra USA viste, at cyklerne også kunne bruges til helt andre ting.

Således gik det også for nogle drenge i Viborg. Efter flere opnåede flotte DM-resultater, gik en række af drengene sammen om at danne en lille klub med BMX FREESTYLE for øje. Klubben kom til at hedde VIBORG FREESTYLE TEAM og bestod fra starten af 7 drenge, hvoraf 2 hurtigt faldt fra igen. Året var 1987.

Teamets ældste kører, Tommy, der som den eneste var over 18 år, havde fra USA set en rampe der var sat op af en trailer. Den idé tog Tommy til sig, men forvandlede en brugt campingvogn til fundamentet i stedet. Rampen blev bygget i 3 adskilte dele, der kunne transporteres inde i campingvognen. Hermed var grundlaget for at drage landet rundt skabt. I dag er det platforme og kasser der udgør forhindringerne, med campingvognen der er ombygget til trailer.

Showet arbejder målrettet med at skabe et underholdende show for hele familien, med gys og grin, tricks der lignede en masse, drama og muntre indslag. Til at kæde hele showet sammen tog teamet selv en konferencier med rundt, der lagde op, underholdte, og fortalte i et almindeligt sprog, som alle kunne forstå.

Showet har gennem tiden deltaget med BMX cykel mange forskellige steder, Jørgen de Mylius afholdt engang ”talentchancen” på en Storebæltsfærge. En diskoteksscene er ikke særlig stor, men med lidt held kan der hoppes og springes alligevel. Det er lidt specielt at cykle kl. 2 om natten. Senere var 3 kørere med i ”ud af skabet” på DR 1. Teatersalen i Ishøj dannede rammen om udsendelsen, med Ole Erling som kapelmester. BMX kørerne vandt den første runde og var med i finalen. ” – En oplevelse at prøve det ”.  

Tommy K. Damsgaard:
Født i Viborg i 1967.
Vandt DM i BMX løb i 1985, JM i 1988.
Optrådt på diskoteker, færge, teatersal, markeder, butikscentre med BMX cykel. 
Været med Bubber på TV 2 og Keld Heick og Mette Lisby på DR 1. 
Hørt på Vangsøaffæren på P3 med løbehjul. 
Dansk Mester i Bilboksning 1993.
Vinder af Verdens Største Bunkergolf 2000.
Set på TV 2 Midt-Vest 2002.

Gennemfører ½ maraton i Herning sep. 2006 på under 2 timer.
2006: Antaget til Kulturellens 10. censurerede kunstudstilling, med malerier.

Far til 4.